نازنین چند سالیه که توی یه کارگاه کوچیک، ظروف و دکوریجات چوبی میسازه و به دوست و آشنا میفروشه. تازگیا یه پول نسبتا خوبی از طرف خانوادش بهش رسیده و قصد داره تا با اون پول یه دهنه مغازه برای فروش دستساختههاش در تهران اجاره کنه. پول نازنین محدوده و مجبوره در انتخاب مغازش یکی از این دو رویکرد رو داشته باشه:
گزینهی اول کلی عیب داره، ولی حسنش اینه که یک فروش حداقلی رو برای نازنین تضمین میکنه. ولی گزینهی دوم واضحه که محکوم به شکسته! چون هیچکس پا نمیشه اینهمه راه رو بره.
اگر اون مغازه رو یه سایت در نظر بگیرید (نه لزوما سایت فروشگاهی؛ هر نوع سایتی)، زیبا بودن ظاهری اون سایت یا پر بودن سایت از محتوا و محصول شرط کافی و حتی لازم برای در معرض دید بودنِ اون سایت نیست. شرط لازم برای دیده شدن سایت اینه که در مکان مناسبی باشه (مثل مغازهای که وسط بازار تجریشه و همیشه کلی پاخور داره). برای اینکه یک سایت در مکان مناسبی باشه و پاخور داشته باشه به طور کلی سهتا راه وجود داره:
SEO » هرکسی که توی گوگل دنبال چیز مرتبطی میگرده سایت شما رو پیدا کنه. به عبارت دیگه اگر کسی توی گوگل سرچ کرد «خرید بشقاب چوبی»، سایت نازنین (که بعد از افتتاحِ مغازش راه انداخت) جزو دوسهتا لینک اول باشه.
SEM » از موتورهای جستوجو و مشخصاْ گوگل درخواست میشه تا در ازای دریافت مقدار مشخصی پول، سایت شما رو در رتبههای برتر سرچ نشون بدن.
تبلیغات کلیکی و بنری » به یک مجموعهای از وبسایتها (وبسایتهای خبری، مجلههای آنلاین و …) پول داده میشه تا در ازای تعداد مشخصی کلیک یا زمان مشخصی از قرار دادن لینکِ سایتِ شما (عمدتا بنری) تبلیغ سایت شما رو در سایتشون انجام بدن.
تعریف دقیق سئو (SEO) چیه؟
سئو مخفف عبارتِ Search Engine Optimization و به معنی بهینهسازی برای موتورهای جستوجوعه. تلفظ اصلیِ SEO، اِسایاُ هست که در مارکت فارسی سِئو خطاب میشه. به طور دقیق تعریف سئو اینه:
«بهینهسازی و انجام اقداماتِ مستقیم و غیرمستقیم بر روی یک وبسایت به طوری که صفحهی خاصی از اون وبسایت، در هنگام جستوجوی یک یا چند کلمه (یا عبارت) در بالاترین رتبهی ممکن در موتورهای جستوجو (گوگل) قرار بگیره.
برای سئوی یک سایت چه اقداماتی لازمه؟
واقعیت اینه که اگر بخوایم به این سوال جواب بدیم، باید هرچی که از سئو رو بلدیم آموزش بدیم. چون اقداماتی که برای سئو لازمه شامل کارهای ریز و درشتیه که لیست بسیار بلند بالایی داره. به خصوص اینکه ما برخلاف خیلیها اعتقاد داریم که رعایت جزئیات در کنار رعایت کلیات میتونه تاثیر بسیار زیادی داشته باشه. توجه کنید که سئو ذاتا یک نوع رقابته و ما توی این رقابت به خوب و حتی عالی راضی نیستیم. ما فقط به «خیلی عالی» راضی میشیم و برای خیلی عالی شدن هم نیازه که به جزئیاتی توجه بشه که کمتر کسی توجه و عمل میکنه.
ولی اگر بخوایم در کلیترین حالت اقدامات ازم برای سئو کردنِ یک سایت رو دستهبندی کنیم میشه گفت SEO به دو دستهی سئوی تکنیکال و سئوی محتوایی تقسیمبندی میشه:
دو نکته رو باید حتما در SEO در نظر گرفت:
سئو یک فرآیند همیشگیه. یعنی نمیشه گفت که دیگه سئوی یک سایت تموم شده.
میزان انجام اقدامات مناسب برای سئو در یک سایت انتها نداره. تنها انتهایی که براش هست اینه که هرکسی در هرجای دنیا هر کلمهای رو که سرچ میکنه، صفحهای از سایت شما در رتبهی اول باشه!!! که واضحه شدنی نیست. پس باید در نظر گرفت که اقدامات سئو همیشه بر اساس منابع و اهداف تنظیم و اجرا میشه.
تیمتِلا در راستای سئو (SEO) چه کمکی به ما میکنه؟
از اولین گامها که تحلیل وضعیت بازار مورد نظر، تحلیل رقبا، تعیین استراتژی سئو و هدفگذاریه تا آخرین گامها که تولید محتوای اختصاصی و ارائه و تحلیل گزارشهاست رو تیمتِلا از صفر تا صد برای شما انجام میده.