سرویس SEO: قصد دارید تا در دنیای وب تا چه حد دیده و شنیده شوید؟

نازنین چند سالیه که توی یه کارگاه کوچیک، ظروف و دکوری‌جات چوبی میسازه و به دوست و آشنا میفروشه. تازگیا یه پول نسبتا خوبی از طرف خانوادش بهش رسیده و قصد داره تا با اون پول یه دهنه مغازه برای فروش دست‌ساخته‌هاش در تهران اجاره کنه. پول نازنین محدوده و مجبوره در انتخاب مغازش یکی از این دو رویکرد رو داشته باشه:

  • یه دهنه مغازه‌ی خیلی کوچیک توی بازار تجریش اجاره کنه
  • یک مغازه‌ی خیلی شیک و بزرگ در انتهای بلوار امام‌رضا (منتهی‌الیه جنوب شرق تهران) اجاره کنه.

گزینه‌ی اول کلی عیب داره، ولی حسنش اینه که یک فروش حداقلی رو برای نازنین تضمین میکنه. ولی گزینه‌ی دوم واضحه که محکوم به شکسته! چون هیچکس پا نمیشه اینهمه راه رو بره برای خرید محصولاتش.

 

حالا ربطش به سئو

اگر اون مغازه رو یه سایت در نظر بگیرید (نه لزوما سایت فروشگاهی؛ هر نوع سایتی)، زیبا بودن ظاهری اون سایت یا پر بودن سایت از محتوا و محصول، شرط کافی و حتی لازم برای در معرض دید بودنِ اون سایت نیست. شرط لازم برای دیده شدن سایت اینه که در مکان مناسبی باشه (مثل مغازه‌ای که وسط بازار تجریشه و همیشه کلی پاخور داره).

سئو، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین روشیه که یک وب‌سایت میتونه برای در معرض دید بودن انتخاب کنه.

تقریبا اغلب افرادی که در مورد سئو شنیدن و حتی اظهار نظر می‌کنن، درک درستی از سئوی نوین ندارن. سئو دیگه تکرار چند کلمه در متن‌ها نیست!

تعریف سئو:

به مجموعه فعالیت‌هایی که در راستای بهبود جایگاه صفحات یک سایت در موتورهای جست‌وجو برای جست‌وجوی عباراتی مشخص و توسط کاربری مشخص انجام میشه، سئو می‌گیم.

یک مثال برای روشن شدن تعریف سئو:

تصور کنید که یک فرد مشخص (مثلا آرمین) قصد داره تا یک عبارت مشخص (مثلا نزدیک‌ترین آرایشگاه مردانه) را در یک موتور جست‌وجوی مشخص (مثلا گوگل) جست‌وجو کنه.

از طرف دیگه یک وب‌سایت (مثلا وب‌سایت آرایشگاه‌یاب) قصد داره تا آرمین رو هدف بگیره. یعنی وب‌سایت آرایشگاه‌یاب تمایل داره تا وقتی آرمین در گوگل عبارت نزدیک‌ترین آرایشگاه مردانه رو جست‌وجو میکنه، صفحه‌ای مشخصی از این وب‌سایت (مثلا صفحهٔ آرشیو آدرس آرایشگاه‌ها) رو ببینه. 

به همه‌ٔ فعالیت‌هایی که وب‌سایت آرایشگاه‌یاب باید انجام بده تا به هدف مورد نظرش برسه، سئو گفته میشه.

نکتهٔ بسیاری مهمی که بسیاری از افراد از آن غافل می‌شن اینه که SEO را فقط در بستر رقابت میشه تعریف کرد. به عبارت دیگه، تمامی اقدامات سئو در راستای رقابت با دیگر وب‌سایت‌ها تعریف میشه.

اگر دوباره به مثال سایت «آرایشگاه‌یاب» توجه کنیم، این سایت برای رسیدن به بالاترین جایگاه در عبارت «نزدیک‌ترین آرایشگاه مردانه» باید با سایت‌‌های بسیاری رقابت کنه. در دنیای جدید سئو، تقریبا هیچ راه فراری از رقابت نیست. 

به‌طور کلی فرآیند سئوی یک وب‌سایت شامل چه اقداماتی میشه؟

سئو یک فرآیند مفصل و طولانیه که شامل بخش‌های زیر میشه:

تحقیقات و تحلیل: اولین اقدام در شروع فرآیند سئوی هر وب‌سایت، آشنایی با عباراتیه که مخاطبان بالقوهٔ سایت مورد نظر در موتورهای جست‌وجو سرچ می‌کنن. از نگاه تیم‌تِلا، این مرحله از کار تا حدی مهمه که ما یک سرویس مستقل برای اون ارائه داده‌ایم. اگر تمایل داری تا با اهمیت تحقیق عبارات کلیدی بیشتر آشنا بشی، یک سَری به صفحه‌ٔ سرویس «تحقیق کلمات کلیدی و طراحی نقشهٔ راه محتوا» بزن.

ساختار و معماری سایت: طبیعی است که معماری یک بیمارستان و ورزشگاه از ابتدا دارای تفاوت‌‌های چشمگیری‌اَن. حالا تصور کن که یک معمار از ابتدای کار ندونه که قراره بیمارستان طراحی کنه یا ورزشگاه! غیر قابل تصوره!

در مورد سئوی یک وب‌سایت هم همین داستان برقراره. سئوکار سایت باید از ابتدای کار و بر اساس اهداف وب‌سایت، یک طرح کلی برای معماری فنی و محتوایی سایت در نظر بگیره. درسته که این طرح قراره تا به‌طور پیوسته به‌روزرسانی بشه، ولی به این معنی نیست که به یک معماری اولیه نیاز نباشه.

در طراحی معماری یک سایت مواردی مثل ساختار آدرس صفحات، ساختار صفحات اصلی سایت و روابط بین اون‌ها و همچنین سلسه‌مراتب صفحات سایت مشخص میشه.

تولید و ارائهٔ محتوا: بعد از اینکه تحلیل عبارات کلیدی و طراحی معماری سایت اجرا شد، نوبت به تولید محتوا میرسه. 

محتوای یک وب‌سایت، کلیدی‌ترین فاکتور برای تعیین سرنوشت سئوی اون سایته. پس اگر محتوا رو جدی نمی‌گیرید، سئو رو هم جدی نمی‌گیرید و به نتیجه‌ای هم نخواهید رسید.

در سئوی نوین، محتوای ضعیف و حتی متوسط هیچ جایگاهی نداره. پس در فعالیت‌های سئو، یک جایگاه بسیار پررنگ برای محتوا در نظر بگیر. 

بهینه‌سازی تصاویر و ویدئوها: همهٔ تصاویری که در یک وب‌سایت بارگذاری می‌شن باید از نظر کیفیت تصویر، حجم و فرمت فایل بهینه باشن. همچنین هر تصویر باید دارای توضیحات (Alt Tag) مشخص و استانداردی باشه تا موتورهای جست‌وجو بتونن به درستی محتوای تصویر را تشخیص بدن.

در مورد ویدئوهایی که در یک وب‌سایت بارگذاری میشه هم اقداماتی مشابه مورد نیازه. 

بهینه‌سازی سرعت: زیباترین و کاربردی‌ترین وب‌سایت‌ها هم اگر کند عمل کنن، جذابیت‌شان را برای کاربران و موتورهای جست‌وجو از دست خواهند داد. به همین دلیل هر سایتی نیاز داره تا از نظر سرعت، بهینه‌سازی بشه. سرعت یک وب‌سایت نقشی تعیین‌کننده در تجربهٔ کاربری و به تبع اون سئوی وب‌سایت داره. 

طراحی واکنش‌گرا: امروزه اغلب مخاطبای بیشتر وب‌سایت‌ها، از طریق گوشی موبایل به اون سر می‌زنن. پس در تمام مراحل توسعهٔ یک وب‌سایت باید حواسمون به رابط کاربری اون سایت در دسکتاپ، موبایل و تبلت باشه. اگر یک وب‌سایت در دسکتاپ به‌خوبی نمایش داده بشه و کار کنه ولی در موبایل مشکل‌دار باشه، ارزش کار به‌کلی از بین میره. چون موتورهای جست‌وجو به کارایی سایت در همهٔ دستگاه‌ها توجه دارن و از آن‌جایی که وب‌سایتِ مثال ما در موبایل خوب کار نمی‌کنه، کلی امتیاز منفی در سئو می‌گیره.

پس این نکته که رابط کاربری وب‌سایت شما در همهٔ دستگاه‌ها به‌درستی کار کنه یک فاکتور مهم در سرنوشت سئوی وبسایت شماست.

لینک‌دهی داخلی: لینک‌دهی داخلی، منطق روابط بین صفحات وب‌سایت شما را برای موتورهای جست‌وجو بازگو میکنه. هرچه یک وب‌سایت لینک‌دهی داخلی استانداردتری داشته باشه، ربات‌های موتورهای جست‌وجو راحت‌تر می‌تونن در وبسایت بگردن و در نتیجه خوانایی وب‌سایت برای موتورهای جست‌وجو افزایش پیدا می‌کنه. افزایش خوانایی یک وب‌سایت برای موتورهای جست‌وجو، یکی از فاکتورهای بهبود سئو در هر وب‌سایته.

لینک‌دهی خارجی: به‌طور کلی به ساختار لینک‌های خروجی و به‌خصوص ورودی یک وب‌سایت از/به وب‌سایت‌های دیگر لینک‌دهی خارجی می‌گیم.

هرچه لینک‌های ورودی کیفیت بالاتری داشته باشن، تاثیر مثبت لینک‌دهی خارجی بر روی سئوی سایت افزایش پیدا می‌کنه.

مدیریت و رصد:

تمامی اقدامات مورد نیاز برای فرآیند سئوی یک وب‌سایت باید در یک چرخهٔ تکرارپذیر تعریف بشن. به این معنی که این اقدامات باید به‌طور مداوم رصد بشن تا از میزان تاثیرگذاری اون‌ها آگاه بشیم و بر اساس نیاز، اقدامات لازم برای به‌روزرسانی برنامهٔ سئو تعریف بشه.

برای رصد فرآیند سئوی یک وب‌سایت، ابزارهایی متنوعی وجود داره، ولی نکته‌ای که وجود داره اینه که ابزارها به تنهایی هیچ کمکی نمی‌کنن. فرآیند رصد و تحلیل وضعیت سئوی یک وب‌سایت زمانی معنی‌دار و به‌دردبخوره که بر اساس شاخص‌های ارزیابی تعریف شده در ابتدای اون پروژه‌ٔ سئو انجام بشه. 

به‌روزرسانی: به‌روزرسانی فنی سایت، به‌روزرسانی محتوای سایت و حتی به‌روزرسانی برنامه‌ٔ کاری تیم سئو همیشه در پروژه‌های سئو ضروریه. 

بر همین اساس تیم سئو باید همیشه بر اساس اهداف بالادستی، فرآیند سئو رو رصد و بر اساس اون اقدامات لازم برای فرآیند سئو رو به‌روزرسانی کنه.

پلن ابتدایی

مناسب برای کسب‌وکار های کوچک
25 از میلیون تومان
  • جلسه رایگان پیش از طراحی
  • تحلیل وضعیت فعلی SEO وب‌سایت
  • انجام پلن پایه سرویس کیورد ریسرچ
  • بهینه‌سازی محتوای داخلی وب‌سایت
  • لینک‌دهی داخلی حرفه‌ای
  • گزارش‌دهی و تحلیل دوره‌ای عملکرد (۳ماهه)

پلن متوسط

مناسب برای بیزنس‌های در حال توسعه و توسعه یافته
59 از میلیون تومان
  • تمامی امکانات پلن ابتدایی
  • انجام پلن پیشرفته سرویس کیورد ریسرچ
  • تحلیل عمیق کلمات کلیدی و رقابت
  • تحلیل و بهبود ساختار URL
  • ارزیابی و بهینه‌سازی سرعت وب‌سایت
  • بررسی و بهبود سئوی تکنیکال
  • گزارش‌دهی و تحلیل دوره‌ای عملکرد (ماهانه)
پرطرفدار

پلن پیشرفته

مناسب برای بیزنس‌های توسعه یافته و بزرگ
مذاکره قابل
  • تمامی امکانات پلن متوسط
  • بهینه‌سازی تجربه کاربری (UX) وب‌سایت
  • ایجاد و بهینه‌سازی محتوای تخصصی
  • ساخت لینک‌های خارجی با کیفیت
  • پیشنهاد کمپین‌های تبلیغاتی
  • تدوین جدول محتوایی یکپارچه کلی ( سایت و اینستاگرام و ...)

تعرفه پلن‌های سئو

اقدامات / پلن پلن ابتدایی پلن متوسط پلن پیشرفته
تحلیل وضعیت فعلی SEO وب‌سایت ✔️ ✔️ ✔️
انجام پلن پایه سرویس کیورد ریسرچ ✔️ ✔️ ✔️
انجام پلن پیشرفته سرویس کیورد ریسرچ ✔️ ✔️
بهینه‌سازی محتوای داخلی وب‌سایت ✔️ ✔️ ✔️
لینک‌دهی داخلی حرفه‌ای ✔️ ✔️ ✔️
تحلیل عمیق کلمات کلیدی و رقابت ✔️ ✔️
تحلیل و بهبود ساختار URL ✔️ ✔️
بهینه‌سازی تجربه کاربری (UX) وب‌سایت ✔️
ارزیابی و بهینه‌سازی سرعت وب‌سایت ✔️ ✔️
ایجاد و بهینه‌سازی محتوای پیشرفته (مقاله، ویدئو، اینفوگرافیک) ✔️
بررسی و بهبود سئوی تکنیکال ✔️ ✔️
ساخت لینک‌های خارجی با کیفیت ✔️
گزارش‌دهی و تحلیل دوره‌ای عملکرد (۳ماهه) ✔️ ✔️ ✔️
گزارش‌دهی و تحلیل دوره‌ای عملکرد (ماهانه) ✔️ ✔️
جلسه مشاوره رایگان پیش از شروع کار ✔️ ✔️ ✔️
تعرفه (اعداد به میلیون تومن)
قیمت‌ها بر حسب دوره زمانیِ مورد نیاز برای اجرای پروژهٔ سئو است که مدت آن در پروپوزال اجرایی محاسبه و اعلام می‌گردد. اعلام قیمت دقیق، نیاز به بررسی و ارزیابی وب‌سایت، حوزه فعالیت و همچنین انتظارات شما دارد. پس بدیهی‌است تعرفه‌های جدول به عنوان قیمت پایه بوده و پس از صحبت و توافق اولیه، پروپوزال اجرایی و اعلام قیمت دقیق کتبا به شما ارائه خواهد شد.
برای یک وب‌سایت تازه طراحی شده تا ۳۰ صفحه ۲۵ ۵۹ توافقی
برای یک وب‌سایت تازه طراحی شده تا ۷۰ صفحه ۳۹ ۷۹ توافقی
برای یک وب‌سایت تازه طراحی شده تا ۱۵۰ صفحه ۵۵ ۱۰۹ توافقی
برای یک وب‌سایت تازه طراحی شده تا ۲۵۰ صفحه ۷۹ ۱۶۹ توافقی
برای یک وب‌سایت با جایگاه متوسط در صفحات ۳-۵ گوگل به اضافه ۲۰ درصد مبلغ پلن به اضافه ۲۰ درصد مبلغ پلن توافقی
برای یک وب‌سایت با جایگاه متوسط در صفحات ۲-۳ گوگل به اضافه ۵۰ درصد مبلغ پلن به اضافه ۵۰ درصد مبلغ پلن توافقی
برای یک وب‌سایت با جایگاه متوسط در صفحه اول گوگل - توافقی توافقی

سئو مخفف عبارتِ Search Engine Optimization و به معنی بهینه‌سازی برای موتورهای جست‌وجوعه. تلفظ اصلیِ SEO، اِس‌ای‌اُ هست که در مارکت فارسی سِئو خطاب میشه. به طور دقیق تعریف سئو اینه:

«بهینه‌سازی و انجام اقداماتِ مستقیم و غیرمستقیم بر روی یک وب‌سایت به طوری که صفحه‌ی خاصی از اون وب‌سایت، در هنگام جست‌وجوی یک عبارت، برای یک فرد خاص، در بالاترین رتبه‌ی ممکن در موتورهای جست‌وجو (گوگل) قرار بگیره.

سئو یک فرآیند همیشگیه. یعنی نمیشه گفت که دیگه سئوی یک سایت تموم شده.

میزان انجام اقدامات مناسب برای سئو در یک سایت انتها نداره. تنها انتهایی که براش هست اینه که هرکسی در هرجای دنیا هر کلمه‌ای رو که سرچ میکنه، صفحه‌ای از سایت شما در رتبه‌ی اول باشه!!! که واضحه شدنی نیست. پس باید در نظر گرفت که اقدامات سئو همیشه بر اساس منابع و اهداف تنظیم و اجرا میشه.

اغلب قریب به اتفاق وب‌سایت‌ها بدون توجه به نوع کسب‌وکار و یا حجم اون، برای رسیدن به اهداف زیر نیاز به بهینه‌سازی برای موتورهای جست‌وجو دارن:

جذب ترافیک: بیش از ۵۰ درصد ترافیک وب‌سایت‌های جهان از طریق موتورهای جست‌وجو به‌دست می‌آید. پس هر وب‌سایتی که قصد دریافت ترافیک بیشتر را داره باید جدی‌ترین نگاه رو به سمت SEO ببره.

افزایش شناخت برند: حضور مدام یک وب‌سایت در نتایج جست‌وجوی عبارات مختلف به آشنایی افراد با برند منجر میشه و در دراز مدت می‌تونه برای صاحبان برند بسیار ارزشمند و مفید باشه.

افزایش فروش: بسیاری از افراد با قصد خرید به سراغ موتورهای جست‌وجو میرن و سرچ می‌کنن. وب‌سایت‌ها با سئوی اصولی بر روی عباراتی که کاربران به سمت خرید سوق میدن، می‌تونن به‌طور مستقیم و از طریق سئو فروش وب‌سایتشان را افزایش بِدن.

رقابت: حضور یک کسب‌وکار در وب، تازه شروع کاره. هر وب‌سایتی که قصد فعالیت تجاری داره در حقیقت مشغول رقابت با بسیاری دیگه از کسب‌وکارهای مشابه هست. کلیدی‌ترین فضای رقابتی در بین وب‌سا‌یت‌ها، رقابت بر سر دیده شدن در موتورهای جست‌وجو است. پس اگر به رقابت در کاری که انجام می‌دهی فکر می‌کنی، گریزی از سئو برای شما وجود نداره.

ابتدا اجازه بدید تا نگاهی به هدف سئو و دیگر روش‌های بازاریابی بیندازیم:

جذب مخاطب حداکثری (از نظر کیفیت و کمیت) برای محصول/محتوای یک وب‌سایت.

شاید بهترین رویکرد به این پرسش که: «چرا SEO مهمه؟» از زاویهٔ روانشناسی مخاطب باشه. 

در SEO به عنوان یک روش بازاریابی درون‌گرا (برخلاف روش‌های دیگه مثل تبلیغات کلیکی و غیره که برون‌گرا محسوب میشن) هدف، پیدا کردن و پاسخ به پرسش‌هاییه که ذهن مخاطب رو درگیر کرده.

وقتی که یک وب‌سایت بتونه به پرسش‌های مخاطب بالقوه پاسخ‌های ارزشمند بده، عملا در دیدرس کاربران موتورهای جست‌وجو قرار می‌گیره.

به عبارت دیگه، برخلاف بقیه‌ٔ روش‌های بازاریابی، شما برای معرفی محصول/محتوا به سراغ مخاطب نمیری، بلکه ابتدا با SEO در جایگاه‌هایی که مخاطب به‌طور طبیعی در آن‌جا به دنبال جواب سوال‌هایش می‌گردد قرار می‌گیری و مخاطب شما رو پیدا می‌کنه.

 

حالا با این توضیحات، میشه تصور کرد که تاثیر اینکه شما در جای نامناسب به سراغ مخاطب برید و یا اینکه مخاطب در جای مناسب به سراغ شما بیاد قابل مقایسه نیست.

با مقایسهٔ نرخ تبدیل مخاطب به مشتری در SEO با دیگر منابع بازدید یک وب‌سایت به‌روشنی ‌میشه به صحت این صحبت رو ارزیابی کرد.

جواب کلی به این‌ سوال مثبته.

اگر در حوزهٔ خودتون توانایی تولید محتوای ارزشمند و به‌دردبخور دارید، شما می‌تونید با کمی مطالعه بعضی از اقدامات لازم برای سئوی وب‌سایتتون رو انجام بدید.

ولی خب! اگر بخوام به این سوال جواب خاص بدم باید بگم که برای سئو نیاز به کمک افراد متخصص دارید. چون سئو ذاتا از جنس رقابته و برای دیده شدن شما هم نیاز به حضور قدرتمند در این رقابت دارید.

زمان لازم برای رسیدن به اهداف سئو صد درصد به هدف‌گذاری‌های شما مرتبطه. 

به عنوان نمونه هدف سئوی یک وب‌سایت دندان‌پزشکی شخصی ممکنه تنها این باشه که بعد از سرچ نام دندان‌پزشک، سایت این دندان‌پزشک در اولین نتیجهٔ جست‌وجو نشان داده بشه. در این مثال ممکنه این وب‌سایت در کمتر از دو ماه به هدف سئو برسه.

ولی در یک مثال دیگه، یک فروشگاه آنلاین لوازم آرایشی و بهداشتی ممکنه هدف سئو رو رسیدن به بیش از ۱۰ درصد سهم بازار در موتورهای جست‌وجو تعیین کنه. با این هدف‌گذاری، ممکنه فرآیند سئوی این وب‌سایت بیش از یک سال و نیم طول بکشه. 

یک نکتهٔ بسیار مهم در تخمین زمان لازم برای انچام یک پروژهٔ سئو، منابعی است که در اختیار SEO قرار می‌گیره.

به‌طور کلی هرچه منابع در نظر گرفته شده برای سئوی یک وبسایت بیشتر باشد، زمان لازم برای رسیدن به اهداف مشخص کاهش می‌یابد.

ولی این افزایش منابع حدی داره. یعنی در یک پروژهٔ SEO با اهداف معین، اگر منابع در نظر گرفته شده کمتر از حد لازم باشه، پروژه سئو شکست خواهد خورد. از طرف دیگه از یه حد به بالاتر، افزایش منابع SEO به افزایش سرعت دست‌یابی به نتایج کمکی نمی‌کنه.

پس؛ تخمین زمان پروژهٔ سئو بدون در نظر گرفتن منابع بی‌معنیه.

هیچ تضمینی وجود نداره. سئو یک فرآیند پیچیدست که چهار یا پنج طرف بازیگر داره:

  • وب‌سایت (بازیکن)
  • موتور جست‌وجو (تعیین‌کننده قواعد بازی و داور)
  • مخاطب (ژوری)
  • سایت‌‌های دیگر (رقبا)
  • سئوکار (کوچ)

هر کدام از طرفین بازی در ۳۶۵ روز سال، ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت روز به‌طور غیر قابل پیش‌بینی در حال تغییر و تحول هستن. پس ارائهٔ تضمین برای سئو در بسیاری از مواقع گمراه‌کننده و یا از روی سوء نیت می‌تونه اتفاق بیفته.

وظیفهٔ سئوکار این نیست تا یک مسیر مشخص و قطعی را به وب‌سایت نشون بده، وظیفهٔ سئوکار اینه که از حرکت وب‌سایت بر روی ریل درست سئو مطمئن بشه.

مشتریان سرویس سئوی تیم‌تِلا

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.