تحلیل رقبا چیه و تیم‌تِلا چه کمکی در این فرآیند میکنه؟

تصور کنید که استارتاپ «فلان» قصد داره که خدمات تعمیر لوازم خانگی رو در شهر اهواز ارائه بده. تیمِ استارتاپ «فلان» مدت‌ها بررسی میکنه که چه تعداد مشتری بالقوه در این شهر وجود داره و هر کدومشون در طی یک سال چند بار به خدماتشون نیاز دارن. از طرفی دیگه این تیم برای خودشون یه زمان‌بندی دقیق طراحی میکنه که مثلا تا یک سال دیگه، باید ۳۰ درصد از بازار تعمیر لوازم خانگی در شهر اهواز رو به خودش اختصاص بده.

 حالا تصور کنید که استارتاپ «فلان» هیچ تحلیلی روی رقباش انجام نداده. به محض اینکه این استارتاپ شروع به فعالیت میکنه، رقیب قَدَری مثل آچاره میاد و با منابع خیلی زیادش شروع به فعالیت در شهر اهواز میکنه. بعد از یه مدت «آچاره» ۵۰ درصد از بازار تعمیرات لوازم خانگی این شهرُ میگیره، ۴۷ درصد از بازار همچنان دست تعمیرکارای سنتی بازار میمونه و فقط ۳ درصد بازار به دست استارتاپ «فلان» میفته. این یعنی یک شکست کامل!!!

واضحه که چون استارتاپ «فلان» تحلیل درستی از نقاط قوت، ضعف و برنامه‌های رقباش نداشت، نتونست که توی رقابت بمونه. حتی اگر «آچاره» هم نبود، چون استارتاپ «فلان» تحلیل درستی از رقیباش نداشت احتمال شکستش زیاد بود.

مثل اینه که به شما بگن قراره توی یک مسابقه ورزشی شرکت کنید، در حالی که نمیدونید که رقیباتون و حتی ورزش مورد نظر چیه!!

 

 

حالا ما چه کمکی در این زمینه می‌کنیم؟

تیم‌تلا بررسی میکنه که رقیباتون در حال حاضر کجای کارن؟ چه منابعی دارن و چه میزان از منابعشون استفاده میکنن؟ نقاط قوتشون چیه؟ نقاط ضعفشون چیه؟ شما چه فرصت‌ها و تهدید‌هایی در مواجهه با رقیباتون دارید؟

همه‌ی این بررسی‌ها هم جزءبه‌جزء انجام میشه. مثلا ممکنه یک رقیب در شبکه‌های اجتماعی خیلی قوی باشه، ولی سایتش در گوگل جایگاه خوبی نداشته باشه. یا خیلی خوب مشتری‌های بالقوه رو به سمت خودش میکشه، ولی نمیتونه کالا یا خدماتش رو بهشون بفروشه.

تیم‌تِلا همه‌ی این کارا رو برای شما انجام میده و در آخر یک گزارش کامل از وضعیت رقباتون به شما تحویل میده. هرچند که خیلی از بخشای این بررسی و تحلیل‌ها تخصصیه، ولی ما گزارش رو با شاخص‌های قابل اندازه‌گیری، معتبر و قابل فهم برای افراد غیر متخصص ارائه میدیم.